Inschrijven

DSCF2668

Wie bij VWM wil wonen, hoeft niet ingeschreven te staan bij een woningbouwvereniging. Wel moet je je bij ons hebben ingeschreven,  dit is op afspraak met een van de secretariaatsvrijwilligers.  Na het kennismakingsgesprek, waarin alles wordt verteld over wonen en participeren bij Vernieuwend Wonen Maastricht, ontvang je een inschrijfformulier. Dit vul je in en stuur je terug, samen met het ondertekende toestemmingsformulier AVG en een kopie ID/paspoort. Op het moment dat we alles ontvangen hebben is je inschrijving geldig.

Het volgende moet je meesturen:

  1. Een kopie geldig legitimatiebewijs (paspoort/ identiteitsbewijs)van NL of uit Schengenland OF een verblijfsvergunning (minimaal 5 jaar) van alle meeverhuizende leden van uw huishouden;
  2. Ben je jonger dan 23 jaar. Stuur dan ook mee:
    a. Een kopie inkomensverklaring van de Belastingdienst.
    b. Een inkomensverklaring vraag je eenvoudig en gratis aan via de Belastingtelefoon, T 0800 0543. Houd je BSN-nummer bij de hand. De Belastingdienst stuurt de verklaring vervolgens binnen vijf werkdagen toe. Je kunt dit ook via internet aanvragen bij de Belastingdienst. Als de belastingdienst geen inkomensverklaring kan afgeven, dan ontvang je hiervan een schriftelijke bevestiging. Lever deze in en voeg kopieën  van je meest recente jaaropgave en 3 recente salarisstroken toe (of vier weekloonstroken)
  3. Het ondertekende toestemmingsformulier AVG

Deze gegevens komen in een aparte map. Het inschrijfformulier komt in de map met Inschrijvingen, welke door bewoners wordt geraadpleegd wanneer ze op zoek zijn naar nieuwe buren in hun cluster. Passen jouw profiel en motivatie bij de verwachting die de bewoners van een nieuwe buur hebben, dan word je uitgenodigd voor een gesprek . Klikt het wederzijds, dan word je vervolgens welkom geheten als nieuw lid van VWM.


Info bij inschrijving kandidaat-huurder VWM

Van huurders wordt verwacht dat zij de principes en afspraken t.a.v. lidmaatschap VWM onderschrijven.

Wonen in zelfbeheer betekent o.a.:

  • In wederzijds respect samenleven met buren en clustergenoten
  • Deelnemen aan overleg m.b.t. clusteraangelegenheden.
  • Het regelmatig bezoeken van ALV’s ( Algemene Leden Vergadering) waar zij zich tonen als een actieve, betrokken bewoner van VWM, dit uit zich mede door het  gebruik maken van het toegewezen stemrecht.
  • Het lidmaatschap van een werkgroep naar keuze, het inzetten van kwaliteiten en knowhow in het belang van de vereniging.
  • Elke huurder betaalt naast de huur een maandelijkse contributie aan VWM. Deze wordt jaarlijks inkomens-afhankelijk bepaald door de werkgroep Contributie.
  • Elk Cluster heeft een penningmeester en een clustervertegenwoordiger.
    Dezen worden door het Cluster gekozen.
  • De Clusterpenningmeester stelt o.a. het gebruik aan gas (verwarming, water, koken) per huurder vast en de daaraan gekoppelde bedragen. De energiekosten van de publieke ruimtes (trappenhuis e.d.) worden hoofdelijk omgeslagen. De penningmeester legt verantwoording af aan het cluster.
  • De Clustervertegenwoordiger is het aanspreekpunt voor de vereniging voor aangelegenheden welke het Cluster en de bewoners betreffen. Deze informeert zo nodig de medebewoners.